Asklepios

Our design of lighting fixtures for Philips comprises two series; “Aether” and “Asklepios”. “Aether” was developed for the shl design of the new Nykredit headquarters, located by the water on Kalvebod Brygge in Copenhagen, and “Asklepios” which was developed for The Royal Library also in Copenhagen.

In both cases the aim of the project was to create a new, simple lighting fixture created in balance with nature and focusing on creating a coherent identity along the harbour front. The choice of materials fell on aluminium and the inspiration for the design comes from the formal architectural language of the surroundings as well as from the design of maritime products.
The design of both lighting fixtures is based on the same aluminium profile, which is processed differently concerning the technical aspects. They are both based on the well known light-technical principles regarding reflection, shielding, servicing et cetera.