Kitchen

A typical appartment in a building from around 1900 – small space placed next to the back stairs of the appartment and with the orginal storage room now transformed into a bathroom. With this placement the kitchen actually had turned into a passage and a very difficult room to decorate because of all the doors and various functions blocking for a rational kitchen interior. By twisting the traditional way of using straight lines, we managed to use almost only standard basic elements and create a perfect solution for not only kitchen but also for the bathroom…

the room-high panel wall in the one side of the room contains storage, refrigerator/freezer, stove, ventilation unit, and as an ekstra bonus it creates a discretely integrated door to the bathroom – giving distance between the two rooms/functions and adds a little more space to the small bathroom. The original door to the bathroom was removed and both rooms became more spacious – visually in the kitchen and fysically in the bathroom. The kicthen table in the opposite site of the room was angled to create the best and most rational function between the door from the diningroom and the door to the backs stairs. In this way the storage units below the tabletop could be standard cabinets and only the tabletop in a custom made shape, reaching all the corners and cleaning the space. The owner calls it “my iPod kitchen”!